google.com, pub-2070013963812713, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

YENİ NESİL GİYOTİN CAM SİSTEMİ

 

Otomatik giyotin cam sistemi; uzaktan kumandalı, motorlu, zincirli, hareketli küpeşte sistemidir. Sistem; hareketli küpeşte sistemi olarak; otel, cafe, restaurant, stadyum v.b mekanların kapatılıp, açılmasında yoğun bir şekilde tercih edilmektedir.

Otomatik giyotin cam sistemlerinde, el-parmak sıkışmasını önleyen emniyet sistemi gibi patentli birçok yenilik sadece Vertiflex’de bulunmaktadır. Sistem, 8 mm – 10 mm veya ısıcam'lı olarak yapılabilmekte ve giyotin camlarda ulaşılabilen en yüksek yalıtıma ulaşmak için, kendine has, çözümler sunmaktadır.

MONTAJ  NASIL  YAPILIR.

Mekanizmaları monte etmeden önce talimatları tamamen okuyun. Mekanizmalar monte edilmeden önce kanatlara camların takılmış ve ahşap pencereler olması halinde, her iki çerçevenin kasa içinde serbestçe kaymasını sağlayacak şekilde tüm boya işlemlerinin bitmiş olması önerilir. Aşağıdaki çizimlerin tümünde ahşap pencereler gösterilmişse de montaj talimatları tüm pencere tiplerine için uygundur.

Screenshot 2024-09-13 123000.jpg
Screenshot 2024-09-13 123000.jpg

1. Pencerelerin Hazırlanması Mekanizmalara yuva görevi yapan kanallar; kasalarda veya kanatlarda daire veya kare biçiminde olabilir ve gösterilen [Şekil1 ve 2 ] minimum ölçülerde olmalıdır. Kanatların tabanında; (Şekil 3) kullanılacak mekanizmanın ayağını bağlamaya uyacak şekilde, aşağıda verilen ölçülere göre hazırlanmış yuvalar bulunmalıdır. Yuvaların derinliği, mekanizma ayağı ve vida başlarını kabul edecek derinlikte olmalıdır Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3 Standart ayak için alt rayın hazırlanması 2. Mekanizmaların Kontrol Edilmesi Kullanılan mekanizmaların çerçeve ağırlığına uygun olması önemlidir. Bunlar üç ağırlık grubunda imal edilir ve spiral çubuk üzerinde yazılan 2, 4 veya 6 numaraları ile tanımlanır. (Şekil 4) Şekil 4 D2 6,8 kg’a (10lb) kadar çerçeve ağırlıkları içindir D4 6,8 kg’dan (15lb) 13,6 kg’a (30lb) kadar çerçeve ağırlıkları içindir D6 13,6 kg’dan (30lb) 18,10 Kg’a kadar çerçeve ağırlıkları içindir 3. Mekanizmaların Monte Edilmesi Çerçevelerin eşit yükseklikte olduğu kabul edilerek, kısa mekanizmaların üst çerçeve için ve uzun mekanizmaların alt çerçeve için kullanıldığı unutulmamalıdır. Alt çerçeve için Üst çerçeve için Şekil 5 Şekil 6 Çerçeveler eşit ağırlıkta ve indirilmiş pozisyonda olduğu zaman, mekanizmalar kolayca olukların içine yerleştirilebilir (Şekil 6’a bakınız). Eşit olmayan ebatlara sahip çerçeveler olması halinde, daha büyük çerçevenin oluğuna yerleştirmek için mekanizma hafifçe eğilebilir. Bazı durumlarda daha büyük olan çerçevenin sökülmesi gerekebilir. Şekil 7 Üst mekanizmaları kasa pervazlarına oluğun merkezinde tespit edin ve vidalayın (Şekil 7). 4. Stopların Monte Edilmesi Temin edilen stopların; küçük olanları alt kanat hareketli mekanizma için açılan kanalın yanına en üste yerleştirilmelidir. (Şekil 8’e bakınız). Standart-dışı uygulamalar halinde özel stoplar gerekebilir. Bu tip durumlarda temin edilen standart

9a6749b2-627e-47b3-8b2a-f8d8b0ee3e22.jpg
Screenshot 2024-09-13 123150.jpg

Vision

metalik tip stop yerine daha uygun uzun ahşap stoplar kullanılabilir. Mekanizmanın tüp uzunluğunun iki katından daha fazla uzamasını önlemek için bu mekanizmalar yeterli uzunlukta olmalıdır. ÖNEMLİDİR: HAREKET STOPLARININ TAKILMAMASI MEKANIZMA BOZULMASINA NEDEN OLABİLİR Şekil.8 5.Ayak Ataşmanlarının Tespit Edilmesi Çerçeveleri mümkün olduğunca yükseltin ve destekleyin. Spiral çubuğun fittingin yanları arasında konumlanmasını sağlayarak ayak ataşmanlarını tespit edin. Şekil 9 standart ayağı tespit edilen yere vidalayın 6. Ayak Bağlantılarının Monte Edilmesi Spiral çubuğu saat istikametinin tersi yönde-alttan bakıldığında sol tarafa- çevirerek yukarı doğru tüpün içine sokun.(Şekil 10). Temin edilen kurma telini kullanarak spiral çubuğu döndürmeksizin aşağıya doğru yaklaşık 15–20 cm çekin. Şimdi saat istikametinin tersi yönde ayarlama turları gerçekleştirin (Şekil 11’e bakınız). Tur sayısı çerçeve ağırlığına bağlıdır. Uygulanacak tur sayısı için ayar kartına başvurun (arka sayfa). Spiral çubuğu döndürmeksizin yukarı doğru götürerek pimi ayak parçasına takarak yerine yerleştirin. (Şekil 12’ya bakınız). Ayarı diğer mekanizma için tekrarlayın; desteği sökün ve çerçeve hareketini deneyin. Doğru dengeleme çerçeve en üst pozisyonunda tutulduğu zaman elde edilir. Gerekirse, her iki mekanizma üzerinde her hangi bir yönde ayar turları gerçekleştirin. Aşırı gerilim uygulamayın Şekil 10 Şekil 11 Şekil 12 Bakım Konuma ve kullanım sıklığına bağlı olarak belirli bir kullanım süresinden sonra mekanizmanın içinin yağlanması gerekebilir: yağlama aralığı saha koşullarına bağlıdır. Uzun hizmet sürelerinden sonra spiral çubuğun içine, yukarıdan, birkaç damla hafif yağ damlatılması mekanizmanın çalışmasını daima iyileştirecektir Önemlidir • Spiral çubuğu BÜKMEYİN. Üst çerçeve Üst hareket stopu Alt hareket stopu • Limit stoplarını UNUTMAYIN. • Camla birlikte ağırlığı 18,1 kg’ı geçen çerçevelerde “D” mekanizmaları KULLANMAYIN. • Mekanizmayı gerekenden fazla GERMEYİN. • Cam takmadan önce mekanizmayı GERMEYİN.

4de1574d-8e53-481c-b961-eda444bdeb85.jpg
940f750e-7f7b-4121-9847-3c67e1191ad4.jpg
Screenshot 2024-09-13 123150.jpg

Ağır Yükler İçin Tasarlanmış Zincirli Taşıma Sistemi

8,51 mm.-14,75 mm. bakla kalınlığında, her biri 400 kg taşıma kapasitesine sahip, çift çelik zincir ile geniş ve ağır paneller sorunsuz yapılabilmektedir.

Giyotin_Cam_Albert_Genau_Vertiflex_Giyotin_Cam_Sistemi_5_.png

4x2 Güçlendirilmiş Paneller

Cam taşıyan paneller her köşede iki adet olmak üzere toplam 8 adet vida ile birleştirilmiştir. Sadece kimyasal yapıştırıcı kullanılan sistemlere göre, panellerin birbirinden ayrılması, bu mekanik bağlantı sayesinde tamamen önlenmiştir.

Giyotin_Cam_Albert_Genau_Vertiflex_Giyotin_Cam_Sistemi_4_.png
bottom of page